Poligraful este un instrument medical, capabil să înregistreze în mod continuu anumite fenomene neurovegetative, cum ar fi pulsul, respiraţia, modificările tensiunii arteriale, activitatea musculară, împreună cu reflexul galvanic al pielii. 

Electrozii folosiţi pentru obţinerea înregistrării răspunsului electrodermal se ataşează pe degetul indice şi cel inelar al mâinii stângi. În momentul în care subiectul examinat oferă un răspuns nesincer la o întrebare, i se descarcă o cantitate imperceptibilă de curent electric prin mână și degete, care este înregistrată de senzori. 

Dispozitivul este proiectat să determine științific adevărul și minciuna (indiferent de natura ei) fiind de mare ajutor în multe situaţii, cum ar fi: tâlhării, lovituri cauzatoare de moarte, trafic de influență, abuz sexual, soluționarea anumitor conflicte civile, cercetarea furturilor comise de salariaţi în companiile private sau de către funcţionari publici, precum şi pentru a tria solicitanţii pentru funcţii de încredere delicate.

Indiferent de speță, onorariul pentru o testare la poligraf este de 500 de lei.

Close Menu